dinsdag 9 februari 2016

Een simpel bericht over hoe geluk en overnachten in de stad Groningen hand in hand gaan

Wat blijft er nu bij mij hangen de afgelopen week?

Uit een door FD gepubliceerd onderzoek blijkt waar mensen gelukkig en ongelukkig van worden.
De onderzoekers analyseerden de uitkomsten van een miljoen 'pings' van meer dan 10 duizend Britten via een bij hen geïnstalleerde Mappiness app. Bij elke 'ping' moest men het geluk scoren. 

Het meest ongelukkig worden we van ziek zijn (lijkt logisch), maar met stip op nummer 2 staat werken en studeren. Pftt.....waarom verbaast me dat nu niet? Het begint al met het feit dat ik niet graag lees (shit ik lees net dat ik er 1,13% gelukkiger van zou worden). Zo dat is er maar uit. Ik heb er geen geduld voor. Wel lees ik heel graag korte grappige verhaaltjes voor, aan ons zoontje. Het moet allemaal niet te ingewikkeld en diepgaand zijn. En de politiek vind ik ook niet interessant en ik weet zelden wat er zoal in de wereld gebeurt. Hoewel meepraten me aardig goed afgaat, verbazingwekkend.
Zo. Heerlijk.

Helaas zal de komende maanden bij mij wel in het teken van mijn afstuderen staan voor post hbo bedrijfskunde (ooit dacht ik dat dat een goede aanvulling zou zijn in mijn loopbaan). Dit is wat mij betreft dan ook het laatste wat ik met studeren ga doen. En er zal nog een andere beloning tegenover moeten staan, waar ik erg gelukkig van word ;-) 

Dus wat gaan we de komende maanden doen in Groningen? En wat als je gaat overnachten in een mooi hotel of één van mijn appartementen in het centrum van Groningen? Waar wordt je dan gelukkig van? Ik zal het je vertellen.

1. Gewoon lekker een hotel of overnachting boeken in de stad Groningen is al de eerste stap. Want Groningen is als we het onderzoek van de Europese Commissie mogen geloven, een gelukkige stad. We staan op nummer 14, boven Amsterdam (uiteraard) en onder 13 andere gelukkige Europese steden: Groningen gelukkige stad

2. Vrijen. Gewoon lekker een weekend weg in één van mijn huisjes in het centrum van Groningen en van elkaar genieten in een royaal bed. Valentijnsdag valt dit jaar op zondag 14 februari. Het toeval wil dat ik deze nacht nog beschikbaar heb in Suite 30 en je kunt er nog een nachtje aan vast knopen ook ;-)!

3. Dansen. Het bed niet uit gaan en af en toe een dansje maken door het appartement. Let op, trap er niet in heren: Verwar dansen niet met dansles. Van dansles worden we ongelukkig, dit valt onder studie.

4. En na het vrijen, uitslapen en dansen heb je trek gekregen? Dat laat je in één van onze appartementen gewoon een overheerlijk kraakvers bereid ontbijt bezorgen door Floris van Flofood
Want eten geeft geluk. En daar weet ik alles van. Daarom jog ik, pure noodzaak waar ik dan ook schijnbaar gelukkig van zou moeten worden. In mijn geval omdat ik dan weer meer mag eten van mezelf. PS. En het lekkerste diner? Bij Bistro Vive La Vie kun je heerlijk eten en doordeweeks krijg je als onze gast ook nog eens een leuke korting!

Voor wie het liefst thuis blijft en houdt van koken. De verse ingrediënten kun je kopen op de Ommelander Markt en de eerstvolgende is op zaterdag 13 februari aanstaande.

3. Museumbezoek. Na gedane arbeid, ga je naar het Groninger Museum: David Bowie (RIP) is verlengd tot 10 april: David Bowie Expositie 
En voor theaterbezoek?! Ga vanavond naar Romeo en Julia in de Stadsschouwburg

4. Films kijken en meer eten. Het Groninger Forum draait leuke Filmhuis films. Er is in februari, maart en april een leuke actie genaamd Cinemadiner . Mijn persoonlijke tip zou zijn om in april naar The Grand Budapest Hotel te gaan. Tenminste als je van een beetje bizar houdt ;-) Daarnaast hebben we in de huisjes Apple TV en huren we geregeld films waaronder een aanrader The Martian en wat meer voor de 'greenies' onder ons Cowspiracy op Netflix. Twinsters was ook gaaf trouwens.

5. Sport. Oké ik ben er geen fan van, maar ik loop 3 a 4 keer per dag met onze hond en ik jog met een goede vriend regelmatig (behalve bij code geel of hoger). Volg eens een 'bootcamp' in het Noorderplantsoen en doe het vooral niet vanuit ontevredenheid over jezelf, maar doe het gewoon omdat je gelukkig wordt van sport. Zeggen ze. Bootcampen in het park

Natuurlijk heel cliché om een top 5 te maken dus hier komt nummer 6. Van deze Youtube word ik persoonlijk gelukkig.
6. Wear Sunscreen and do not read Beauty magazines, they will only make you feel ugly

NB. Het verbaast me overigens niet dat we hier zo gelukkig zijn in Groningen... Ik zie het levende bewijs in mijn omgeving. Een goede vriend van me is psycholoog en gespecialiseerd in relatietherapie en heeft nauwelijks werk en hij is gelukkig.

En... ben je werkzoekend? En solliciteer je je suf? Kijk dan eens naar wat je gelukkig maakt en misschien kun je er je geld mee gaan verdienen. Velen gingen u voor! Wat gek dat lachen niet eens in het rijtje stond voor gelukmakers... Of heb ik er misschien overheen 'gelezen'?

Zo ik ga maar weer es aan het 'werk'.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten